Omgaan met gevaarlijke stoffen op school – Toepassing

Workshop

Beheersen van risico’s in de praktijk. Wanneer je op school regelmatig met gevaarlijke stoffen werkt, bijvoorbeeld als TOA of docent, heb je waarschijnlijk vragen over hoe je het beste met deze stoffen kunt omgaan. Maar ook wanneer je als preventiemedewerker of arbocoördinator te maken hebt met veiligheid rondom gevaarlijke stoffen op scholen, wil je precies weten waar je rekening mee moet houden. 

De VAPRO workshops rond het thema omgaan met gevaarlijke stoffen op school bieden je achtergronden en praktische informatie.

Deze workshop is gevalideerd door Registerleraar.nl.

Voor wie?

De workshops is niet alleen aan te bevelen voor TOA’s, leraren BINASK en techniek, maar ook voor bijvoorbeeld arbo-coördinatoren, preventiemedewerkers, BHV-ers en conciërges.

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je eerst de introductieworkshop van “Omgaan met gevaarlijke stoffen op school” of de workshop “Update GHS/CLP” te hebben gevolgd.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

In de (vervolg-)workshop ‘Werken met gevaarlijke stoffen op school’ gaan we dieper in op het beheersen van risico’s in de praktijk. We behandelen diverse praktische aspecten rondom het werken met gevaarlijke stoffen. De hoofdthema’s die aan de orde komen in deze workshop zijn:

 • Keuze van stoffen
 • Gebruik van stoffen
 • Opslaan en intern transport van stoffen
 • Calamiteiten, opruimen en afval

Bij onderlinge vergelijking van praktijksituaties op scholen blijkt dat deze op diverse werkplekken veel overeenkomsten vertonen, maar er bestaan vanzelfsprekend ook veel verschillen. Daarom bekijken we tijdens onze workshops praktische vragen vanuit verschillende hoeken. Zodoende zijn de deelnemers na afloop in staat om voor de eigen specifieke situatie een verantwoorde aanpak vast te stellen. Er is veel interactie en discussie binnen de groep waardoor we van elkaar leren.

Let op: Wanneer je meer wilt leren over het borgen van de veiligheid rondom het practicum, dan adviseren wij je om de training ‘Veilig voorbereiden van proeven in het onderwijs’ te volgen.

Startdata en locaties

Datum Locatie
maandag
25-03-2019
Regio Utrecht Inschrijven
maandag
28-10-2019
Regio Utrecht Inschrijven

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na afloop van deze workshop en de workshop ‘gevaarlijke stoffen bij jou op school’ ben je op de hoogte van de indeling van gevaarlijke stoffen en weet je met welke regelgeving je rekening dient te houden. Verder ontwikkel je ten aanzien van je eigen werkplek de vereiste inzichten om een goede analyse te kunnen maken over de keuze, het gebruik, opslaan en transport van stoffen. Ook weet je wat je moet doen bij calamiteiten met stoffen.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag