Stresshantering op de werkvloer

Training

Je bent operator, leidinggevende of uitvoerder binnen de industrie en wil je verder bekwamen in stresshantering bij jezelf of anderen. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je emmertje niet overloopt voor het te laat is? Hoe herken je signalen bij jezelf en anderen? Hoe zorg je dat je hoofd helder blijft? En hoe herken je het verschil tussen gezonde stress en ziekmakende stress?


Een gezonde werkdruk ervaren we allemaal wel op zijn tijd. Maar soms gaat gezonde werkdruk vrijwel ongemerkt over in een ongezondere vorm. En wanneer dat is, is voor iedereen verschillend. Hoe blijf jij zelf stress de baas? En hoe kan je anderen hierbij helpen als collega of leidinggevende? Daarop krijg je antwoord in deze eendaagse training.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor een ieder in de industrie die in het werk regelmatig met werk- en tijdsdruk te maken heeft, of andere stressoren die ervoor kunnen zorgen dat het jou – of een collega – even allemaal te veel wordt. Zoek je handvatten om hier effectief mee om te kunnen gaan en zelf overeind te blijven in weerbarstige omstandigheden, dan is deze training wat voor jou.
Heeft u behoefte aan een training met mensen vanuit uw eigen organisatie? Een bestaand team operators bijvoorbeeld? Of een groep leidinggevenden? Dan raden wij een op uw bedrijf toegespitste incompany variant aan.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het doel van het programma is u bekwamer en zelfverzekerder te maken in het effectief hanteren of voorkomen van (ziekmakende) stress op de werkplek. Niet door theorie, maar vooral door praktische oefening.

 • Wat is stress en wanneer is het ziekmakend?
 • Welke signalen kun je herkennen bij jezelf en anderen?
 • De stressorenlijst voor jezelf en/of anderen
 • De stress-schaal: hulpmiddel voor het herkennen van signalen
 • Oefening: wat te doen bij herkenning signalen
 • Stresshanteringstechnieken, theorie en praktische oefening
 • Persoonlijk Actieplan

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Resultaat

Wat neemt de deelnemer mee terug naar de praktijk?
Na afloop zult u bekwamer en zelfverzekerder zijn in het effectief hanteren van stress tijdens het dagelijkse werk. Ook bent u beter in staat signalen van stress te herkennen bij uzelf en anderen. U krijgt twee handige gereedschappen mee, die u binnen uw eigen team of organisatie kunt inzetten om structurele oorzaken van stress in kaart te krijgen. Doordat de leerpunten uit de praktische oefeningen een onuitwisbare indruk achterlaten, zult u zich deze feilloos weten te herinneren wanneer het nodig is.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag