Opgeven of doorpakken, de juiste mindset voor je opleiding

Workshop

Opgeven of doorpakken

Je staat aan het begin van een opleiding of je bent al even met een opleiding bezig. Op sommige momenten vraag je je af of het allemaal wel gaat lukken. Het is toch allemaal moeilijker dan verwacht en het kost je moeite om jezelf te motiveren om aan de slag te gaan.

De moed begint je langzaam in de schoenen te zinken en je denk steeds vaker aan opgeven. Stoppen met je opleiding. Maar dat is toch zonde! Je hebt er al zoveel energie in gestoken en er is toch een goede reden waarom je voor deze opleiding hebt gekozen? Het is een kwestie van jezelf weer in een positieve manier van denken te krijgen. In de juiste mindset. Je kan vaak meer dan je zelf denkt. Nu is het tijd om door te pakken!

De juiste mindset geeft weer zelfvertrouwen

Het menselijk brein lijkt soms vreemd in elkaar te zitten. Maar wanneer je iets meer begrijpt van hoe het ‘daarboven’ werkt, dan ben je ook beter in staat om jezelf te motiveren. Met de juiste mindset heb je meer zelfvertrouwen als het gaat om het succesvol afronden van je opleiding en het behalen van een diploma.

Carol Dweck en de kracht van onze mindset

Met de relatief simpele benadering van Carol Dweck krijg je al snel inzicht in oorzaken van weerstand om te ontwikkelen. Carol Dweck is een gerenommeerde professor in de psychologie die onder andere doceerde aan ’s werelds beroemdste universiteiten Hardvard en Stanford. Zij deed onderzoek naar de kracht van onze mindset. Kort samengevat geeft zij aan dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar dat ook onze mindset een belangrijke rol speelt. Met de juiste instelling kunnen we anderen motiveren en helpen om beter te presteren.

Doorpakken in je opleiding

In de training ‘Opgeven of doorpakken, de juiste mindset voor je opleiding’ leer je hoe je je mindset kan inzetten om meer te bereiken. Je weet wat er in je hersenen verandert tijdens het leren en wat je kan doen om effectiever te leren. Je zelfvertrouwen stijgt en je bent in staat om door te pakken in je opleiding.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor deelnemers die een rol hebben bij het opleiden van medewerkers.

Voor deze training wordt geadviseerd de workshop ‘Breinleren’ vooraf gevolgd te hebben.

 

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het effect van je mindset op je leerprestaties
 • Welke stappen kan je nemen om effectiever te leren?

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Je bent meer gemotiveerd om je te ontwikkelen. Je hebt meer zelfvertrouwen als het om je opleiding gaat en de kans dat je afrond met een diploma vergroot.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag