Kennismanagement; de sleutel voor kennis delen en kennis borgen

Training

Hoe kan iedereen profiteren van kennis in de organisatie?

Een groot deel van de productie van een bedrijf is direct of indirect te verbinden met kennis. In de organisatie zit kennis over processen. Over apparatuur en storingsmogelijkheden. En over de (voorgeschreven) werkwijze die voorwaarde is om te kunnen produceren. Veel kennis staat op papier, of is digitaal vastgelegd. Maar er zit ook veel kennis in de hoofden van medewerkers. Belangrijke vraag is hoe je al deze kennis productief maakt. En hoe zorg je ervoor dat noodzakelijke kennis vastgelegd wordt en dit ook daadwerkelijk actief gebruikt wordt? Want wat als mensen ziek worden, vertrekken of met pensioen gaan?

Met een kennismanagement systeem vind je het wiel maar 1 keer uit

Met een goed werkend kennismanagement systeem ben je niet langer afhankelijk van de aanwezigheid van bepaalde collega’s. Een kennismanagement systeem kan helpen bij het breed beschikbaar maken van kennis en ervaring binnen de organisatie. Het ´wiel´ hoeft niet steeds weer opnieuw te worden uitgevonden. Daarnaast bevordert het een eenduidige werkwijze. En het voorkomt ergernis en tijdverlies omdat kennis gewoon voorhanden is.

Kennismanagement toegepast in de praktijk

Tijdens de training ´Kennismanagement; de sleutel voor kennis borgen en kennis delen´ wordt stilgestaan bij het begrip kennismanagement en wat hieronder wordt verstaan. Zowel in de theorie als in de praktijk. We bespreken de mogelijkheden om kennis vast te leggen op papier en digitaal. Het expliciet maken van kennis. Tijdens de training komt niet alleen aan bod hoe je kennis vastlegt en borgt, maar ook hoe je het productief maakt. Dus hoe je de voorwaarden kan verbeteren, zodat vastgelegde kennis ook actief gebruikt wordt. Dit doen we vooral aan de hand van jouw praktijkvoorbeelden.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor HR Managers, Learning & Development Managers en Managers die een rol hebben bij het opleiden van medewerkers.

Voor deze training is geen voorkennis nodig.

 

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is het verschil tussen kennis, informatie en data?
 • Kennismanagement: het begrip
 • Aanpak van Weggeman
 • Impliciete en expliciete kennis
 •  VAPRO Kenniswiel
 • Kennis delen en kennis borgen
 • Procedures en leerdocumenten

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na deze trainingsdag weet je wat het begrip Kennismanagement behelst. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden om kennisdelen in de organisatie voorop te zetten bij de stap naar de toekomst.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag