De Lerende Organisatie

Leergang

Hoe komt het toch dat een goed strategisch opleidingsplan geen garantie tot succes is? Hoe komt het dat in de ene organisatie de ontwikkeling van de mensen vanzelf lijkt te gaan terwijl in een andere organisatie dit maar niet lukt?

Een breed scala aan factoren hebben invloed op het ontwikkelgedrag van medewerkers en organisatie. In deze leergang wordt ingegaan op een groot aantal van deze factoren en gekeken wat je concreet kan doen om te komen tot een organisatie waarbinnen mens en organisatie blijven ontwikkelen.

In de cyclus vind je de gereedschappen om te komen tot formele leerstructuren en wordt aandacht gegeven aan het creëren van de omstandigheden om een leercultuur te ondersteunen.

De leergang bestaat uit verschillende modules. Bepaal zelf welke modules je wil volgen.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor:

 • Human Resource (HR) Managers
 • Human Resource Development (HRD) Managers
 • Learning and Development (L&D) Managers
 • Opleidingscoördinatoren

Voor deze leergang is geen voorkennis nodig.

 

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het trainingsaanbod voor dit thema bestaat uit:

 • Aan de slag met het strategisch opleidingsplan
 • De ontwikkeling van een goede leercultuur
 • Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
 • Een opleidingshuis dat staat als een huis
 • Slimleren door kennis van het brein
 • Effectiever leren met een mindmap
 • Activeer de juiste mindset
 • Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze leergang is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van deze leergang weet je alle relevante zaken rondom de lerende organisatie. Hierbij spelen zaken als leercultuur, het vertalen van beleid naar opleidingsplannen en het omzetten van (leer)wensen vanuit de organisatie naar het effectief inzetten van opleidingsbudget. Per module binnen deze leergang kun je de volgende resultaten verwachten:

Aan de slag met het strategisch opleidingsplan 
Na deze training weet je waar je als HRD-er of als opleidingscoördinator rekening mee moet houden bij de vertaalslag van beleid naar opleidingsplannen. Goed voorbereid ga je het gesprek aan met directie of (midden)management om het beleid om te zetten in een gedragen jaarplan of meerjarenplan. Opleiding en training wordt niet meer ad-hoc ingezet maar wordt planmatig ingezet om het behalen van de organisatiedoelstellingen te ondersteunen.

De ontwikkeling van een goede leercultuur 
Na de training ben je bewust van jullie leercultuur en van de factoren die daar invloed op hebben. Je bent in staat om je invloed in te zetten om de leercultuur te verbeteren.

Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat 
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit het individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Daarnaast zal het opleidingsbudget (veel) effectiever worden ingezet.

Een opleidingshuis dat staat als een huis 
Na de training kan je de opleidingsstructuur (mede) ontwikkelen of verbeteren.

Slimleren door kennis van het brein 
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Effectiever leren met een mindmap 
Mindmappen is op vele manieren toepasbaar. Tijdens een studie zal het je helpen om effectiever te leren en betere resultaten te halen. Een mindmap kan je ook helpen om overzicht te krijgen in complexe issues en kan gebruikt worden om een presentatie te geven.

Activeer de juiste mindset 
Met de relatief simpele benadering van Carol Dweck krijg je al snel inzicht in oorzaken van weerstand om te ontwikkelen. Je kan hierdoor gerichte interventies uitvoeren om een beweging richting groei mindset te veroorzaken. Je bent de leercultuur van je organisatie aan het bevorderen.

Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden 
Je herkent mogelijke oorzaken van demotivatie en je hebt inzicht in de theorieën over motivatie. Na deze trainingsdag weet je hoe je verschillende mensen in je team het beste kunt motiveren.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag