Toolbox meeting

Workshop

Veiligheid is momenteel een belangrijk onderwerp in de industrie, maar ook in andere branches. Iedereen beseft dat continue aandacht hiervoor belangrijk is en dat je de medewerkers regelmatig moet betrekken bij veiligheidsissues. Het houden van een korte toolbox meeting is dan ook een veel gebruikt instrument. 

Vaak is dat de taak van de veiligheidscoördinator en die heeft er dan ook zijn handen vol aan. Daarom is het belangrijk dat meer mensen in de organisatie dit zouden kunnen en dat op regelmatige basis, bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg of gewoon op de werkvloer. Maar veel technisch georiënteerde mensen hebben echter weinig ervaring in het geven – van een presentatie of een leergesprek en houden het op een –door een ander- in elkaar geknutselde powerpoint. Tijdens deze workshop leren wij hoe je zelf een effectieve en interactieve toolbox meeting ontwikkelt en vooral ook hoe je die uitvoert.

Voor wie?

De VAPRO Workshop Toolbox meetings is gericht op iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor het verhogen van de veiligheid in de eigen organisatie. Dit kan in principe iedereen zijn: Veiligheidscoördinatoren en stafmedewerkers, maar ook hoofdoperators, hoofd technische dienst, hoofd laboratorium, teamleiders, productiemanagers, afdelingshoofden etc.

Het vereist geen uitgebreide voorkennis om mee te doen. Het vereist alleen een wil om zaken degelijk, leuk en uitdagend te kunnen brengen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van 4 uur waarin theorie en praktische opdrachten worden afgewisseld. Er wordt veel met voorbeelden gewerkt en regelmatig in kleine groepen samengewerkt om het geleerde direct toe te passen. Er wordt uiteindelijk toegewerkt naar het zelf geven van een toolbox meeting en het bijschaven daarvan.

De workshop biedt de deelnemers uit verschillende bedrijven ook een uitgelezen mogelijkheid voor het uitwisselen van ervaringen en toolbox meetings.

Bijeenkomst 1: De opzet van een toolbox meeting
 • Diverse soorten: theorie, werkplek, gedragsbeïnvloeding.
 • Hoe maak ik een toolbox meeting effectief en aantrekkelijk?
 • Communicatieve vaardigheden; o.a. goede vragen stellen en dialoog.
 • Het gebruiken van werkvormen (presentatie, leergesprek, discussie).
 • De didactische opzet.
Bijeenkomst 2: Presentaties en puntjes op de i
 • Het presenteren van jouw toolbox meeting.
 • Het observeren en beoordelen van een toolbox meeting.
 • Het vaststellen en verwerken van eventuele verbeterpunten.

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Tijdens de workshop ontwikkel je inzicht in de opzet van een goede toolbox meeting, in diverse uitvoeringsvormen. Je leert ook hoe je medewerkers kunt betrekken en hun gedrag bespreekbaar maken. Je leert hoe je kunt beoordelen of de gestelde leerdoelen heeft bereikt en je ziet meteen diverse toolbox meetings van anderen en kunt deze uitwisselen.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag