Toepassen van SMED – Hoe doe je dat?

Workshop

Het terugbrengen van omsteltijden in een productieomgeving is van groot belang voor de efficiency waarmee wordt gewerkt. Omstelverliezen zijn binnen de TPM-methodiek zelfs benoemd als één van de grootste verliezen binnen de productie.

SMED is een methode die de omsteltijd van een machine helpt te reduceren. Door alle werkzaamheden in kaart te brengen die bij het omstellen aan bod komen, wordt duidelijk waar de winsten te behalen zijn en welke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd zonder dat het hele proces gestopt hoeft te worden. VAPRO Training verzorgt een praktijkgerichte training waarbij je inzicht krijgt in de SMED-methode en leert hoe je deze methode kunt implementeren binnen jouw bedrijf.

Voor wie?

Deze training van één dagdeel is bedoeld als eerste kennismaking voor diegenen die over het onderwerp kennis willen opdoen.

Doelgroep:
Leidinggevende medewerkers met een technische achtergrond met MBO/HBO niveau. Bij uitstek geschikt voor Plant- Operations- en Maintenancemanagers die kunnen beslissen of SMED wordt opgestart binnen het bedrijf of recentelijk hiermee zijn gestart.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het programma start met een uitgebreide instructie over de SMED-methodiek. Daarnaast wordt aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd hoe je SMED binnen jouw bedrijf kunt implementeren.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Korte inleiding in Lean Management.
 • Introductie en toepassing van SMED.
 • Het belang en relatie met bedrijfsdoelstellingen.
 • Rollen en verantwoordelijkheden.
 • Vaststellen kritische capaciteit.
 • Omstelanalyse.
 • Omstelreductie in de praktijk.
 • Specifieke kenmerken van SMED op de werkplek.
 • Standhouden en borging in de organisatie.
 • Stappenplan voor het opzetten van SMED.

De gehele training is interactief met simulaties, casus en praktijkvoorbeelden om deelnemers een maximaal resultaat te bieden.

Startdata en locaties

Deze training wordt InCompany gegeven. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Aanvullende informatie

Deze training is beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Het verminderen van tijd- en kwaliteitsverlies, verhogen van de betrouwbaarheid van levertijden en stimuleren van betrokkenheid van de medewerkers. De training biedt praktische richtlijnen waar op te letten en hoe te verbeteren en vormt daarmee de basis van continu verbeteren. De deelnemers kunnen de boodschap van SMED op de werkplek op een heldere manier uitdragen naar collega’s en krijgen inzicht om met SMED de flexibiliteit op de werkplek te vergroten.

Wat zeggen klanten over ons

Incompany mogelijkheden

Voor alle trainingen van VAPRO Trainingen geldt dat we deze ook incompany kunnen verzorgen. Onze trainers komen naar jullie toe om het personeel in hun eigen werkomgeving training te geven. Hierdoor kan de geleerde kennis meteen in de praktijk worden gebracht.

Incompany offerte aanvragen Verder lezen over Incompany

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag