Toepassen van 5S – Hoe doe je dat?

Workshop

Productiebedrijven kiezen steeds vaker voor methoden als lean management, 5S, SMED, OEE, TPM en kaizen om hun processen te optimaliseren. Bedrijven die 5S goed toepassen, behalen wel 5 tot 10% efficiencywinst! Maar vaak vormt de uitvoering op de werkplek de bottleneck. Daarom biedt VAPRO een speciale workshop die je helpt valkuilen te vermijden en succes te boeken met 5S. 

De vijf S’en van het 5S-systeem zijn welbekend: scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren, systematiseren. Met deze methode kunt u processen continu verbeteren, zodat de klant tevreden is en blijft. Procesoptimalisatie vergroot de productiviteit en verstevigt het bestaansrecht van de organisatie. Maar vaak lijkt alles te kloppen op papier en wil het in de praktijk op de werkvloer niet lukken. Herken je de volgende uitspraken?

 • Het MT heeft te weinig aandacht voor 5S.
 • Het probleem is dat 5S maar bij een aantal personen leeft.
 • Medewerkers zijn niet actief met 5S.
 • Het proces is bureaucratisch en omslachtig.
 • Afspraken zijn niet helder en worden niet nagekomen.
 • Het MT geeft niet altijd het goede voorbeeld.
 • Er is niet bekend wie waarvoor verantwoordelijk is.
 • Mensen worden niet aangesproken op hun gedrag.

Onze ervaring is dat het optimaliseren van bedrijfsprocessen van veel factoren afhangt. Een goed inzicht in deze factoren en hun onderlinge samenhang kan het verschil maken tussen succes met 5S of achterblijven met frustratie, ontevreden klanten of desinvesteringen.

Resultaatgerichte workshop
De workshop Toepassen van 5S – hoe doe je dat? geeft je resultaatgerichte, praktische informatie en kennis waarmee u 5S stroomlijnt en borgt in de organisatie. We gaan dieper in op de succesvolle toepassing van de vijf S’en: de mentale instelling, de cultuur, de veranderkundige aspecten en het vermijden van de bekende valkuilen.

Voor wie?

De workshop is met name geschikt voor bedrijven die willen starten met 5S.

Past u 5S al toe, maar loopt de implementatie niet soepel of heeft u het gevoel dat u nog niet het maximale uit de methode haalt, dan adviseren wij u om de workshop ‘Hoe implementeer je 5S succesvol?’ te volgen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

De workshop Toepassen van 5S – hoe doe je dat? geeft je resultaatgerichte, praktische informatie en kennis waarmee u 5S stroomlijnt en borgt in de organisatie. We gaan dieper in op de succesvolle toepassing van de vijf S’en: de mentale instelling, de cultuur, de veranderkundige aspecten en het vermijden van de bekende valkuilen.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag