Storing gestructureerd oplossen

Training

Als operator wordt je bij een storing geroepen. Je weet nog niet wat de oorzaak is en wat je aan de situatie gaat doen. Je ziet wel een afwijking van de norm en het is jouw taak deze afwijking te verhelpen.

De kans is groot dat je direct je het gereedschap pakt om de afwijking te verhelpen op basis van het eerst opkomende idee. Het is beter dat je als operator jezelf eerst afvraagt waarom de afwijking is ontstaan en wat de beste methode is om deze afwijking te verhelpen, voordat je begint met sleutelen.

Voor wie?

De training analytisch storing zoeken is bedoeld voor operators en andere technici die in hun werk te maken hebben met het onderhouden en oplossen van storingen van machines en systemen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

  • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
  • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
  • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

In deze training leert de operator op een gestructureerd wijze de oorzaak van een storing te onderzoeken en te komen met een passende oplossing. Men krijgt praktische methodieken aangereikt waarbij een koppeling tussen theorie en de praktijk wordt gemaakt, waarbij de deelnemer op een methodische en gestructureerde manier naar de oorzaak van een storing in het proces analyseert. Tevens worden de grondoorzaken van een storingen uitvoerig meegenomen om deze in de toekomst te voorkomen.

Startdata en locaties

Deze training wordt InCompany gegeven. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Aanvullende informatie

Voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

In deze training leer je een storing op een gestructureerde wijze te onderzoeken door het verzamelen van feiten en daarna het onderzoeken wat de oorzaak van de problemen is. Hiervoor zal je methodisch te werk gaan om geen belangrijke informatie te missen. Jouw conclusies zijn niet gebaseerd op gevoelens of toevallige ingevingen, maar op feiten die de oorzaak van het probleem aangeven. In deze workshop maken we gebruik van methodes uit de Lean Filosofie.

Door op een gestructureerde wijze te werk te gaan leer je methode om:
• een storing op een eenduidige manier te analyseren
• een goede probleembeschrijving te maken
• de grondoorzaken van storingen te voorkomen
• de aangeleerde kennis te gebruiken om storingen in de toekomst te voorkomen.

Vertraging van de productie wordt zo geminimaliseerd wat veel kosten bespaard. De deelnemer heeft na afloop van deze training de nodige kennis en vaardigheden om analytisch storing zoeken op de juiste wijze uit te voeren.

Wat zeggen klanten over ons

Incompany mogelijkheden

Voor alle trainingen van VAPRO Trainingen geldt dat we deze ook incompany kunnen verzorgen. Onze trainers komen naar jullie toe om het personeel in hun eigen werkomgeving training te geven. Hierdoor kan de geleerde kennis meteen in de praktijk worden gebracht.

Incompany offerte aanvragen Verder lezen over Incompany

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag