Reflectiespel duurzame inzetbaarheid

Workshop

Aan de hand van het reflectiespel ga je, onder begeleiding van een spelbegeleider, met je medewerkers in gesprek over hun duurzame inzetbaarheid. Met dit reflectiespel breng je op een laagdrempelige en snelle manier een diepgaand gesprek over duurzame inzetbaarheid op gang.

Het reflectiespel bevat vragen waarmee je medewerkers aan het denken worden gezet over hun eigen duurzame inzetbaarheid en hun rol en verantwoordelijkheid daarin. Een onderwerp waarover jullie mogelijk nog nooit met elkaar hebben gesproken. Een belangrijk element van dit reflectiespel is dat het de nodige entertainment met zich meebrengt. Deelnemers zijn op een leuke manier met elkaar bezig met het thema duurzame inzetbaarheid. De medewerkers worden met het reflectiespel aan het denken gezet over hun eigen duurzame inzetbaarheid en hoe zij ook in de toekomst van toegevoegde waarde kunnen zijn voor hun werkgever.

Voor wie?

De training is samengesteld voor HR-professionals die duurzame inzetbaarheid een belangrijke plaats willen geven in het HR-beleid, dus zowel HR-managers als HR-adviseurs. Het reflectiespel kan worden ingezet voor een productieafdeling, teamleiders, OR-team, HR-team, MT of vertegenwoordiging hiervan. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om het thema te verkennen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Hoe werkt het?
Het reflectiespel werkt met een aantal kaarten. Deze hebben betrekking op één van de drie thema’s die onder duurzame inzetbaarheid valt:

• Employability;
• Werkvermogen;
• Vitaliteit.

Daarnaast zijn de kaarten onderverdeeld in persoonlijke en algemene vragen. De algemene vragen zorgen voor een goede eerste stap om het gesprek op gang te brengen. De persoonlijke vragen geven meer diepgang aan het gesprek en zetten uw medewerkers aan het denken.

De begeleiding wordt uitgevoerd door een spelbegeleider van VAPRO. De facilitator zorgt voor meer diepgang door het stellen van aanvullende vragen.

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Resultaat

Het reflectiespel is de eerste stap voor je medewerkers om goed na te denken over duurzame inzetbaarheid, maar ook om bewustwording te creëren van je eigen dagelijkse acties. Het reflectiespel zorgt voor nieuwe inzichten die kunnen worden toegepast op de werkvloer. Dit zal leiden tot een meer bewust zijnde organisatie.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag