Praktijkbegeleider (BPV)

Leergang

Je hebt gevoel voor training en opleiding. Je vindt het leuk en dat heeft je omgeving in de gaten. Je bent gevraagd om collega’s te begeleiden tijdens hun opleiding. Of je begeleidt al langer collega’s tijdens hun opleiding en merkt dat niet alles wat je met hen doet ook goed overkomt.

Hoe zorg je nu dat leren leuk en effectief wordt, welke positieve invloed kan je uitoefenen op de motivatie van je deelnemer? Hoe beoordeel je de door de deelnemer gemaakte opdrachten? Hoe zorg je ervoor dat je deelnemer de theorie goed kan koppelen met zijn werksituatie en hoe ga je ermee om dat je zelf ook niet alles (meer) weet.
In deze cyclus alles over jouw rol en je invloed om je collega zo optimaal mogelijk te laten leren.

Voor wie?

Deze leergang is samengesteld vanuit het gemiddelde behoeften profiel van Praktijkbegeleiders (Beroeps Praktijk Vorming). De leergangbestaat uit verschillende modules. Bepaal zelf welke modules je wil volgen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

De trainingen die we voor jou, als Praktijkbegeleider, selecteren zijn:

 • Motiveren en faciliteren als praktijkbegeleider
 • Slimleren door kennis van het brein
 • Activeer de juiste mindset
 • Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze leergang bestaat uit verschillende modules. Je kan zelf bepalen welke modules je wil volgen. De onderstaande informatie gaat uit van het volgen van de complete leergang voor ‘Praktijkbegeleider (BPV)´. Kies je voor minder modules? Dan worden de kosten en cursusduur uiteraard lager/korter. Voor informatie per module verwijzen we je graag naar de specifieke trainingspagina per module.

Open inschrijving en/of Incompany 
Deze training is beschikbaar als open inschrijving en als incompany training. Op verzoek is het ook mogelijk om, gelijktijdig met de training of daarna, ondersteund te worden met het samenstellen van jouw strategisch opleidingsbeleid of opleidingsplannen. Voor meer informatie over het incompany traject neem contact op met trainingen@vapro.nl.

Resultaat

Na het volgen van deze leergangken je alle relevante zaken rondom Praktijkbegeleiding. Per module binnen deze leergang kun je de volgende resultaten verwachten:

Motiveren en faciliteren als praktijkbegeleider 
Na de training bent je in staat om op effectieve wijze je leerling te begeleiden, coachen, motiveren en zijn voortgang te monitoren.

Slimleren door kennis van het brein 
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Activeer de juiste mindset 
Met de relatief simpele benadering van Carol Dweck krijg je al snel inzicht in oorzaken van weerstand om te ontwikkelen. Je kan hierdoor gerichte interventies uitvoeren om een beweging richting groei mindset te veroorzaken. Je bent de leercultuur van je organisatie aan het bevorderen.

Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden
Je herkent mogelijke oorzaken van demotivatie en je hebt inzicht in de theorieën over motivatie. Na deze training weet je hoe je verschillende mensen in je team het beste kunt motiveren.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag