Opleidingscoördinator

Training

De opleidingscoördinator houdt zich vooral bezig met werkzaamheden en beslissingen die te maken hebben met de strategie. In een aantal gevallen heeft de opleidingscoördinator ook uitvoerende taken.

In het beroep van ‘opleidingscoördinator’ zijn onderdelen aan te wijzen die het meest belangrijk zijn. Afhankelijk van de functie-inhoud van de opleidingscoördinator in je eigen organisatie, kan je het pakket aan trainingen hierop aanpassen.

Een belangrijke toegevoegde waarde van de opleidingscoördinator is te vinden in de kwaliteit van de keuzes die worden gemaakt. Welke acties gaan echt helpen om de doelstellingen te gaan halen? Welke aanvullende acties zijn er nog meer nodig om de nieuwe kennis goed te kunnen vertalen naar de praktijk, zodat er een duidelijk verschil op de werkplek is? Je krijgt de handvatten om een goede gesprekspartner te zijn van MT, afdelings- of teamleiders en medewerkers. Door jouw inbreng wordt het geld dat in jouw organisatie beschikbaar is voor opleidingen aantoonbaar ingezet om de doelstellingen van je organisatie te halen. Je gaat toe naar een situatie waarin jij meer bepaalt en duidelijk richting geeft.

In dit leerprogramma staan je eigen leerwensen centraal. Er is voldoende ruimte om de training daarop aan te laten sluiten en jouw eigen uitdagingen uit de praktijk te behandelen.

Voor wie?

Dit leerprogramma is speciaal samengesteld vanuit het beroepsprofiel van opleidingscoördinatoren.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Startdata en locaties

DatumLocatie
donderdag
12-09-2019
Regio UtrechtInschrijven

Aanvullende informatie

Deze training is beschikbaar als open inschrijving, maar kan ook binnen jouw bedrijf worden gegeven (incompany). Daarvoor geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Interesse? Neem dan contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van dit leerprogramma ken je alle belangrijke zaken waar je mee te maken krijgt in de functie van opleidingscoördinator. Per training binnen dit leerprogramma kun je de volgende resultaten verwachten:

Een opleidingshuis dat staat als een huis
Je hebt handvatten om het functiehuis op te zetten. Een functiehuis is een overzicht van alle beroepen die voorkomen binnen een organisatie. Daarbij maak je een opzet van een opleidingshuis, van begin tot doorstroom.

Analyse van de opleidingsvraag
Na deze training weet je welke behoefte aan opleiding er bij een medewerker, afdeling of een team is en zet je deze om naar het selecteren of organiseren van opleidingen of maatregelen. Daarbij weet je hoe je rekening houdt met het budget dat hiervoor binnen je organisatie beschikbaar is.

Cursus inkopen of zelf doen?
Na deze training heb je inzicht in de eisen die aan dienstverleners gesteld (kunnen) worden, inzicht in de totale kostenpost van een of enkele opleidingen en weet je hoe je deze moet gebruiken om een goede beslissing om diensten wel, of juist niet in te kopen.

Welke leervorm past bij mijn organisatie? 
Je hebt een goed beeld van werkplekleren en je bent in staat om werkplekleren op de best mogelijke manier in het opleidingssysteem in te bouwen of te verbeteren. Je bent in staat om verschillende werkvormen van werkplekleren toe te passen. Door het verbeteren van bijvoorbeeld de overdracht van kennis en leren zal de opleiding doeltreffender worden. Ook heb je gekeken naar de mogelijkheden van e-learning.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag