NEN 3140

Training

In de Nederlandse wetgeving staan bepalingen voor het werken aan of in de buurt van elektrische installaties. Binnen Nederland wordt hiervoor de norm NEN3140 voor laagspanning en NEN3840 voor hoogspanning gehanteerd. 

In de VAPRO NEN 3140 trainingen staat veilig werken aan en in de buurt van elektrische laagspanning installaties centraal. Na het volgen van deze training ben je op de hoogte van de regelgeving over jouw werk aan, of in de nabijheid van elektrische installaties. Tijdens onze NEN 3140 cursus leer je veilig te werken met elektrische installaties door het juist inschatten van risico’s en de daaruit voortvloeiende gevolgen. Hierbij gaat het om het herkennen van risico’s, zodat je deze kunt minimaliseren. Hierdoor ontstaat er een zo veilig mogelijke werkomgeving. De NEN 3140 cursus gaat in op de gevaren die elektrotechnische werkzaamheden en bedieningswerkzaamheden kunnen opleveren. Daarnaast krijg je inzicht in de mogelijke gevaren tijdens elektrotechnische werkzaamheden en de in acht te nemen voorzorgsmaatregelen. Ook leer je de vaardigheid om gangbare procedures, zoals bijvoorbeeld het spanningsloos maken van een installatie, uit te voeren.

VAPRO heeft verschillende opleidingen ontwikkeld die passen bij het kennisniveau, de vaardigheden en verantwoordelijkheden van de deelnemer. Zo bieden wij NEN3140 trainingen aan voor Installatie-werkverantwoordelijke personen (IV-WV), Vakbekwame personen (VP) en Voldoende onderrichte personen (VOP).

Met de VAPRO NEN3140 training wordt voldaan aan de Nederlandse wetgeving. Daarnaast biedt VAPRO de mogelijkheid de opleiding af te sluiten met een STIPEL gecertificeerd examen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven voor onze NEN trainingen op onze site over veilig werken met elektriciteit: https://vapro-veiligheid.nl/nen-3140/

Voor wie?

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Resultaat

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag