Maak leren leuk!

Leergang

Iemand dwingen om iets te leren lukt niet of nauwelijks. Leren gaat pas effectief als het (ook) leuk is. Als de lerende met plezier werkt aan zijn eigen ontwikkeling.

In de leergang ‘Maak Leren Leuk’ vind je de inspiratie om leren te bevorderen door het voor medewerkers leuk te maken. Hoe kunnen we de werkplek optimaal benutten en centraal zetten? Hoe kunnen we beter aansluiten bij eigen nut en noodzaak? Maar zeker ook: welke werkvormen kunnen ingezet worden om mensen enthousiast aan het leren te krijgen?

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor:

 • Human Resource (HR) Managers
 • Human Resource Development (HRD) Managers
 • Learning and Development (L&D) Managers
 • Opleidingscoördinatoren

Voor deze leergang is geen voorkennis nodig.

 

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het trainingsaanbod voor dit thema bestaat uit:

 • Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
 • Werkplekleren, de ideale relatie tussen werken en leren
 • Intervisie, mede mogelijk gemaakt door de gespreksleider
 • Slimleren door kennis van het brein
 • Effectiever leren met een mindmap
 • Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze leergang is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van deze leergang weet je alle relevante zaken rondom het ‘leuk maken van leren’. Per module binnen deze leergang kun je de volgende resultaten verwachten:

Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit het individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Daarnaast zal het opleidingsbudget (veel) effectiever worden ingezet.

Werkplekleren, de ideale relatie tussen werken en leren
Na de training heb je een goed beeld van werkplekleren en ben je in staat om werkplekleren optimaal in jullie opleidingssysteem in te bouwen of te verbeteren. Je bent in staat om verschillende werkvormen van werkplekleren toe te passen. Door het verbeteren van bijvoorbeeld de transfer van leren zal de effectiviteit van de opleiding toenemen.

Intervisie, mede mogelijk gemaakt door de gespreksleider
Na de training ben je in staat om in je voorbereiding en uitvoering het intervisiegesprek zo neer te zetten dat er een optimaal leereffect ontstaat.

Slimleren door kennis van het brein
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Effectiever leren met een mindmap
Mindmappen is op vele manieren toepasbaar. Tijdens een studie zal het je helpen om effectiever te leren en betere resultaten te halen. Een mindmap kan je ook helpen om overzicht te krijgen in complexe issues en kan gebruikt worden om een presentatie te geven.

Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden
Je herkent mogelijke oorzaken van demotivatie en je hebt inzicht in de theorieën over motivatie. Na deze training weet je hoe je verschillende mensen in je team het beste kunt motiveren.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag