Lean Six Sigma Green Belt

Training

De 8 daagse Lean Six Sigma Green Belt is een training op HBO werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk?

In deze training leren wij je in de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Six Sigma Green Belt.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn afdeling wil verbeteren:

  • door toegevoegde waarde voor de klant te leveren en verspilling in de processen te elimineren;
  • door het reduceren van spreiding de processen robuuster te maken.

Een (Lean) Six Sigma Green Belt is projectuitvoerder en teamleider van het verbeterteam. Hij heeft inhoudelijk kennis van de organisatiespecifieke processen die verbeterd moeten worden. De Green Belt beheerst de (basis)vaardigheden en wordt ondersteund door een interne Black Belt of een externe Master Black Belt.

Waarom kiezen voor VAPRO?

  • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
  • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
  • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Lean Six Sigma Green Belt is een programma, dat begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een groene belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. We maken gebruik van een realistische praktijkcase “pizzeria Mamma Mia”, waar je in je rol van Green Belt de opdracht krijgt om hun achterblijvende bedrijfsresultaten te gaan verbeteren. Gedurende de training denk je ook alvast na over je verbeterproject. Tijdens de uitvoering van je verbeterproject word je op verschillende manieren ondersteund.

Een van onze Master Black Belts wordt je coach. Hij of zij komt naar jouw werkplek, je hebt contact via telefoon of Skype. Heb je behoefte aan meer coaching op jouw werkplek, dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Door de modulaire opbouw kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (circa 2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training Lean Six Sigma Green Belt is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean Six Sigma binnen je organisatie te implementeren.

De Green Belt opleiding bestaat uit 4 onderdelen:

Startdata en locaties

Datum Locatie
donderdag
26-09-2019
Regio Eindhoven Inschrijven
donderdag
26-09-2019
Regio Utrecht Inschrijven

Aanvullende informatie

Het all-in tarief per training bedraagt voor optie A: € 3.800,- of optie B: € 5.320,-

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc).

Optie A

Examen + intake en audit van het project on site + certificering

Optie B

Examen + intake + 4 dagdelen coaching + audit van het project on site + certificering

Beide opties hebben een houdbaarheid van 9 maanden na de eerste lesdag.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Resultaat

Na afronding van de theorie, een voldoende voor je examen en het positief afronden van een Green Belt project ben je gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt.

Wat zeggen klanten over ons

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag