Kosteneffectief trainen en opleiden

Leergang

“En wat levert dat dan op?” is een veel gestelde vraag van het management als het gaat om de opbrengst van training en opleiding. In deze leergang vind je alle puzzelstukken om meer met minder te kunnen gaan doen. Meer (aantoonbaar) effect op de werkplek met minder kosten en moeite.

Om deze slag te kunnen maken start je met een professionele analyse van de opleidingsvraag. Als in dit stadium goed vastgesteld wordt wat het doel is, wanneer organisatie, afdeling en deelnemer(s) tevreden zijn kan je gerichter inkopen, evalueren en bijstellen. De instrumenten die er zijn op het gebied van rendement vaststellen van opleiden gaan je helpen om resultaten beter zichtbaar te krijgen en gerichte maatregelen te treffen die de opbrengst van interventies (bijvoorbeeld training, opleiding en coaching) verhogen.

De leergang bestaat uit verschillende modules. Bepaal zelf welke modules je wil volgen.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor:

 • Human Resource (HR) Managers
 • Human Resource Development (HRD) Managers
 • Learning and Development (L&D) Managers
 • Opleidingscoördinatoren

Voor deze leergang is geen voorkennis nodig.

 

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het trainingsaanbod voor dit thema bestaat uit:

 • Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
 • Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen
 • Een training volgen; wat levert ons dat eigenlijk op
 • Slimleren door kennis van het brein

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze leergang is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van deze leergang weet je alle relevante zaken rondom het kosteneffectief trainen en opleiden van mensen binnen jouw organisatie. Per module binnen deze leergang kun je de volgende resultaten verwachten:

Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit het individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Daarnaast zal het opleidingsbudget (veel) effectiever worden ingezet.

Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen?
Na deze training heb je inzicht in de eisen die aan dienstverleners gesteld (kunnen) worden, heb je inzicht in de totale kostenpost van een of enkele opleidingstrajecten en weet je hoe je deze informatie moet gebruiken om tot een juiste keuze te komen om diensten wel of niet in te moeten kopen.

Een training volgen, wat levert ons dat eigenlijk op?
Na deze training weet je hoe je een kosten overzicht maakt van de kosten van een opleidingstraject. Tevens leer je om te gaan met verschillende modellen en instrumenten voor de evaluatie van uitgevoerde opleidingstrajecten.

Slimleren door kennis van het brein 
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag