HRD of L&D Manager

Leergang

De HRD/L&D manager kent vele uitdagingen op strategisch en deels tactisch niveau. Hij heeft een belangrijke rol in het planmatig en structureel ontwikkelen van medewerkers in de organisatie zodat de organisatie doelstellingen kan gaan halen.

In de functie cyclus voor de HRD/L&D manager vind je de onderdelen die je nodig hebt om deze rol te vervullen. Vanuit de strategische doelstellingen van de organisatie wordt gekeken wat daarvoor nodig is en wat er gedaan kan worden om medewerkers hier optimaal aan te kunnen laten bijdragen.

In deze functie cyclus staan jouw leerwensen centraal. Er is voldoende ruimte in de invulling om aan te laten sluiten op je eigen leerwensen en uitdagingen uit je eigen werkpraktijk.

De leergang bestaat uit verschillende modules. Bepaal zelf welke modules je wil volgen.

Voor wie?

Deze cyclus is samengesteld vanuit het gemiddelde behoeften profiel van Human Resource Development Managers of Learning & Development Managers.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

De trainingen die we voor jou, als HRD of L&D manager, selecteren zijn:

 • Aan de slag met het strategisch opleidingsplan
 • Kennismanagement; de sleutel voor kennis borgen en kennis delen
 • Talent management; ontdek ontwikkel en benut het talent in jouw organisatie
 • De ontwikkeling van een goede leercultuur
 • Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
 • Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen
 • Een training volgen; wat levert ons dat eigenlijk op
 • Effectief inzetten van e-learning
 • Een opleidingshuis dat staat als een huis
 • Slimleren door kennis van het brein
 • Activeer de juiste mindset

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze leergang is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van deze leergang ken je alle relevante zaken rondom de functie van HRD of L&D Manager. Per module binnen deze cyclus kun je de volgende resultaten verwachten:

Aan de slag met het strategisch opleidingsplan
Na deze training weet je waar je als HRD-er of als opleidingscoördinator rekening mee moet houden bij de vertaalslag van beleid naar opleidingsplannen. Goed voorbereid ga je het gesprek aan met directie of (midden)management om het beleid om te zetten in een gedragen jaarplan of meerjarenplan. Opleiding en training wordt niet meer ad-hoc ingezet maar wordt planmatig ingezet om het behalen van de organisatiedoelstellingen te ondersteunen.

Kennismanagement; de sleutel voor kennis borgen en kennis delen
Na deze training weet je wat het begrip Kennismanagement behelst. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden om kennisdelen in de organisatie voorop te zetten bij de stap naar de toekomst.

Talent management; ontdek ontwikkel en benut het talent in jouw organisatie
Na deze training weet je hoe je aanwezige talenten in je team of je organisatie zichtbaar kunt krijgen en beter kunt benutten. Je weet welke invloeden er zijn die talent benutting tegen werken en bevorderen en weet wat je kan doen om hier verbetering in te brengen.

De ontwikkeling van een goede leercultuur
Na de training ben je bewust van jullie leercultuur en van de factoren die daar invloed op hebben. Je bent in staat om je invloed in te zetten om de leercultuur te verbeteren.

Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit het individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Daarnaast zal het opleidingsbudget (veel) effectiever worden ingezet.

Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen
Na deze training heb je inzicht in de eisen die aan dienstverleners gesteld (kunnen) worden, heb je inzicht in de totale kostenpost van een of enkele opleidingstrajecten en weet je hoe je deze informatie moet gebruiken om tot een juiste keuze te komen om diensten wel of niet in te moeten kopen.

Een training volgen; wat levert ons dat eigenlijk op
Na deze training weet je hoe je een kosten overzicht maakt van de kosten van een opleidingstraject. Tevens leer je om te gaan met verschillende modellen en instrumenten voor de evaluatie van uitgevoerde opleidingstrajecten.

Effectief inzetten van e-learning
Na deze training heb je een goed beeld van de huidige mogelijkheden van e-learning. Je kan gefundeerde keuzes maken om e-learning in te zetten als kosten reductie of als effect vergroter. Je kan een koppeling maken tussen leerdoelstellingen en de (on)mogelijkheden van e-learning en blended learning. Je kan de randvoorwaarden van de inzetbaarheid van e-learning te kunnen benoemen en toe te lichten. Je kan een eerste stap te zetten naar digitalisering van lesmateriaal en je kan een bewuste keuze te maken voor interne ontwikkeling of uitbesteden van content aanlevering of platform gebruik.

Een opleidingshuis dat staat als een huis
Na de training ben je in staat om de opleidingsstructuur (mede) te ontwikkelen of verbeteren.

Slimleren door kennis van het brein
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Activeer de juiste mindset
Met de relatief simpele benadering van Carol Dweck krijg je al snel inzicht in oorzaken van weerstand om te ontwikkelen. Je kan hierdoor gerichte interventies uitvoeren om een beweging richting groei mindset te veroorzaken. Je bent de leercultuur van je organisatie aan het bevorderen.

 

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag