HR met opleiden als bijtaak

Leergang

Je bent de HR medewerker van de organisatie en hebt opleidingen als bijtaak. Er wordt regelmatig veel geld uitgegeven aan opleiding en training. Veel keuzes worden gemaakt op gevoel of ‘algemeen aanvaarde logica’.

Wat kan je echter doen om die investeringen ook (aantoonbaar) beter te laten renderen? Hoe kan je hier professioneler in worden? Deze leergang zal je in korte tijd de tools aanreiken waarmee de opbrengst van de trainingen (fors) kunnen verbeteren. Je krijgt de handvatten om een gewaardeerd gesprekspartner te worden. Je bent in staat om die vragen te stellen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken.

Voor wie?

Deze leergang is samengesteld vanuit het gemiddelde behoeften profiel van HR Adviseurs en HR Medewerkers die opleiden en opleidingen als bijtaak hebben. De leergang bestaat uit verschillende modules. Bepaal zelf welke modules je wil volgen.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

De trainingen die we voor jou, als HR Adviseur of HR Medewerker, selecteren zijn:

 • Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
 • Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen
 • Slimleren door kennis van het brein
 • Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van deze leergang ken je alle relevante zaken rondom opleidingen en jouw rol hierbij als HR Adviseur of HR Medewerker. Per module binnen deze leergang kun je de volgende resultaten verwachten:

Van opleidingsbehoefte naar een training met resultaat
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit het individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Daarnaast zal het opleidingsbudget (veel) effectiever worden ingezet.

Dilemma’s in de besteding van je opleidingsbudget; inkopen of zelf doen 
Na deze training heb je inzicht in de eisen die aan dienstverleners gesteld (kunnen) worden, heb je inzicht in de totale kostenpost van een of enkele opleidingstrajecten en weet je hoe je deze informatie moet gebruiken om tot een juiste keuze te komen om diensten wel of niet in te moeten kopen.

Slimleren door kennis van het brein 
Na de workshop heb je inzicht in de relatie tussen leren en de verschillende hersengebieden. Je bent in staat om leermiddelen, training, e-learning en presentaties aan te passen aan de werking van ons brein en daardoor meer effect bewerkstellingen.

Motiveren en enthousiasmeren voor leidinggevenden 
Je herkent mogelijke oorzaken van demotivatie en je hebt inzicht in de theorieën over motivatie. Na deze training weet je hoe je verschillende mensen in je team het beste kunt motiveren.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag