Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Opleiding

Misschien wel de beste HVK Opleiding van Nederland? In ieder geval de sprankelendste!

Na jaren ontwikkelwerk, voortbordurend op de ervaring van vele docenten en auteurs en het geven van onze OVK en MVK opleidingen, lanceren Gelling Veiligheid de start van de eerste vervolgeditie HVK Opleiding op 4 maart 2021. Met meer dan 35 lesdagen, een kritische examencommissie i.s.m. TU Delft, een dijk van een scriptiebegeleiding o.l.v. dr. Ingeborg van der Geest, een keur aan trainers (12 personen) op HVK- en universitair niveau, en ene opleiding gemodelleerd naar aanleiding van de meest recente overlegrondes tussen SVK en NVVK, durven wij deze leuze van misschien wel de beste HVK Opleiding van Nederland wel aan…

Voor wie?

Voor een succesvolle deelname aan onze opleiding is een hbo-denkniveau en/of hbo-werkniveau noodzakelijk.
Wij toetsen dit aan de hand van kopieën van diploma’s of een combinatie van een functiebeschrijving en een verslag van een assessment, mede op basis van deelname aan onze pre-HVK.

Waarom kiezen voor VAPRO?

  • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
  • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
  • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

De opleiding HVK heeft tot doel u op te leiden tot intern of extern adviseur. In deze rol wordt van u verwacht
dat u complexe risico’s voor veiligheid en gezondheid kunt herkennen en analyseren.
Vervolgens moet u op basis van deze analyse de arbeidsorganisatie op overtuigende wijze kunnen adviseren
inzake de beheersing van risico’s. U levert steeds een deskundig advies waarbij u oog heeft voor de
bedrijfsprocessen.
De pre-HVK wordt als onderdeel gezien van de HVK opleiding. Met het volgen van de pre-HVK opleiding
heeft u module 6 van onze HVK opleiding voltooid. Ook onze Leergang Wetgeving & Aansprakelijkheid is een
module in onze HVK opleiding (module 7).

Startdata en locaties

Datum Locatie
woensdag
29-09-2021
Regio Utrecht Inschrijven

Aanvullende informatie

De HVK opleiding wordt gegeven door deskundige en in de praktijk actieve docenten en gastdocenten.
De cursusdagen duren van 13.00 uur tot 20.00 uur.
De eerste module van de HVK  omvat tevens een avondprogramma met overnachting (kosten hiervan zijn bij het cursusgeld inbegrepen). Elke lesdag wordt gezien als een contactmoment.

Wij verwachten van u tijdens de opleiding een actieve inbreng bij de groeps- en cursusopdrachten. Er zijn ook opleidingsdelen die gegeven worden in de vorm van werkgroepen, trainingsgroepen en een praktijkdag. In ieder geval worden alle lesdagen ondersteund en begeleid door één van onze 12 docenten (op HVK en universitair niveau werkzaam). Iedere module en daarin ook weer ieder onderwerp wordt verschillend behandeld door diverse vakspecialisten.

Het totaal aantal contactmomenten bedraagt 34  lesdagen (inclusief  de lesdagen van de pre-HVK), incl. avonden . De totale studiebelasting is circa 900 uur (inclusief de lesdagen). Deze studiebelasting is afhankelijk van uw voorkennis en ervaring. De uren buiten de contactmomenten worden besteed aan zelfstudie die bestaat onder andere uit het maken van opdrachten en het voorbereiden van toetsen.

Voor als nog zijn enkel de data van de opleidingsdagen in 2021 bekend. De data opleidingsdagen in 2022 (15 dagen) volgen in de loop van 2021.

Bent u geslaagd voor de MVK? Dan krijgt u 7,5% reductie op de totaalprijs van €15.900,-. U dient dan wel uw diploma te kunnen tonen.

Resultaat

De HVK opleiding in het algemeen is door  Hobéon-SKO erkend en is op post HBO-niveau.  Inclusief de te volgen pre-HVK opleiding is deze uniek doordat er een combinatie ligt op vak-inhoud en door inclusieve aanbieding van de pre HVK ook  nadruk  op de advieskant en het schrijven van een post HBO eindwerk.

Wat zeggen klanten over ons

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag