Een training voor trainers

Training

Ben ik zo duidelijk? 

Deze praktijksituatie herken je vast wel. Je hebt iets zo goed mogelijk aan collega’s uitgelegd, maar als zij zelf met deze taak aan de slag gaan, dan wordt het niet gedaan zoals jij het had uitgelegd. Hoe komt dat toch? Is dat eigenwijsheid van collega’s? Of is jouw uitleg niet duidelijk geweest?

Door het volgen van deze training verbeter je jouw vaardigheden als trainer. Hiervoor maken we gebruik van inzichten uit de didactiek. Tijdens de training ligt de nadruk op ‘doen’ en reflectie. Zo kunnen we de punten verbeteren die jij tegenkomt bij het ontwikkelen en geven van een training.

Na de training ben je in staat om een training voor een groep voor te bereiden en te geven. Ook zijn de eerste grote stappen gemaakt richting het ontwikkelen van een training.

Effectief training geven

In de training  leer je effectief training geven. Je leert om bewust keuzes te maken in de aanpak van een training. De tijd die jij en je deelnemer(s) investeren in de training heeft aantoonbaar meer effect. Oftewel, de impact van de training op de deelnemers wordt vergroot.
Effectief training geven leer je vooral door te oefenen en elkaar feedback te geven. Daarom gaan we op dag 2 vooral veel oefenen en elkaar feedback geven.

Voor wie?

Deze training is bijzonder geschikt voor trainers die een rol hebben bij het opleiden van medewerkers. Ook leerstofontwikkelaars kunnen baat hebben bij deze training.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Procesgericht trainen en het didactisch model van Van Gelder.
  • Beginsituatie; waar moet ik beginnen?
  • Doelstellingen; wat wil ik bereiken?
  • Leren is doen; hoe stel ik de training samen (hoe wil ik mijn doel bereiken)? Welke werkvormen kan ik het beste kiezen? Hoe houd ik rekening met leerstijlen van deelnemers en mijn doceerstijl?
  • Evaluatie; heb ik mijn doel bereikt?
 • Oefenen en elkaar feedback geven.

De tweede dag staat in het teken van trainingen geven, observeren en elkaar feedback geven.

Startdata en locaties

Momenteel data geen gepland.

Aanvullende informatie

De training duurt 2 dagen. Daarnaast moet je rekening houden met de volgende tijdsbesteding:

 • Doornemen van het boek 2 uur
 • Het ontwikkelen/ voorbereiden van een training 4 uur

Wil je meer weten over het brein en hoe we de breinprincipes kunnen benutten in de ontwikkeling van een training of cursus? Volg dan de workshop slimleren.

Wil je je meer toeleggen op het ontwikkelen van sterke opdrachten en op het aftoetsen van de kennis en kunde van deelnemers? Volg dan de training Ontwikkelen van opdrachten en toetsvragen.

 
Deze training is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl
Op verzoek is het ook mogelijk om deze training af te ronden met een toets waarbij je aantoont het geleerde in de praktijk te kunnen toepassen. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat in plaats van een bewijs van deelname.

Deze training is onderdeel van de leerprogramma’s Trainer en Leerstofontwikkelaar

Resultaat

Na de training ben je in staat om een effectieve groepstraining te ontwikkelen en verzorgen.

Wat zeggen klanten over ons

Incompany mogelijkheden

Voor alle trainingen van VAPRO Trainingen geldt dat we deze ook incompany kunnen verzorgen. Onze trainers komen naar jullie toe om het personeel in hun eigen werkomgeving training te geven. Hierdoor kan de geleerde kennis meteen in de praktijk worden gebracht.

Incompany offerte aanvragen Verder lezen over Incompany

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag