Beoordelingsgesprekken voeren

Workshop

Je bent net leidinggevende en hebt nog nooit beoordelings-gesprekken gevoerd met medewerkers. Dit wordt echter wel van je verwacht. Of je bent een ervaren leidinggevende en ziet elk jaar weer op tegen het voeren van functionerings-gesprekken. Kortom, je kunt wel even een zetje in de goede richting gebruiken, voordat je deze gesprekken (weer) moet voeren. 

Beoordelings- en functioneringsgesprekken voeren Elk jaar of enkele momenten in het jaar is het weer zover: formele gesprekken voeren met je medewerkers. In vrijwel elk bedrijf gebeurt het, er hangt soms veel van af en emoties kunnen hoog oplopen. 80% van de gesprekken verlopen feilloos. De andere 20% kosten wat meer moeite. Je werkzaamheden gaan gewoon door, dus de voorbereidingen voor de gesprekken doe je tussendoor. Je hebt je mensen niet voortdurend meegemaakt en moet soms uitgaan van wat anderen je hebben verteld. Of kortgeleden maakte je zelf nog onderdeel uit van het team dat je nu moet beoordelen. Hoe ben je eerlijk zonder de goede harmonie te verstoren? Toch maar iets positiever zijn dan je zou willen? Of wint toch je eerlijke oordeel het? En waar baseer je dat oordeel eigenlijk op? Beoordelings- en functioneringsgesprekken zitten vol met dilemma’s en valkuilen. Juist daarom kun je er tegenop zien.

Voor wie?

Deze workshop is ontwikkeld voor alle beginnende of ervaren leidinggevenden die het voeren van beoordelings- of functioneringsgesprekken als een lastige uitdaging zien, waarbij zij wel een zetje in de goede richting kunnen gebruiken. Niet hoogdravend en te theoretisch, maar praktisch en hands-on met praktische tips en aandachtpunten.

Heb jij behoefte aan een workshop met vergelijkbare opzet, maar dan met minstens vier leidinggevenden uit jouw organisatie? Dan raden wij je een incompany workshop aan. De inhoud van de workshop wordt dan meer toegespitst op jullie bedrijfsspecifieke situatie en beoordelingssystematiek.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Inhoud

Het doel van de workshop is zekerder en effectiever worden in het voeren van de beoordelings- en functioneringsgesprekken. Tijdens de workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De eigen beoordelings- en functioneringssystematiek
 • Persoonlijke uitdagingen
 • De voorbereiding
 • De ‘makkelijke gesprekken’
 • De ‘lastige gesprekken’
 • Motiveren en demotiveren: hoe voorkom je dit laatste?
 • Effectief voeren van gesprekken. Welke manier past, van nature, het beste bij jou?
 • Leer- en aandachtspunten
 • De puntjes op de i

Startdata en locaties

Geen trainingen ingepland

Aanvullende informatie

In het geval van een InCompany training kunnen wij de workshop bedrijfsspecifiek maken door te werken met jullie formulieren, systematiek en leidinggevenden. Het programma kan volledig aan jullie wensen worden aangepast. Voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na afloop beschik je over kennis en vaardigheden rondom het voeren van (lastige) beoordelings- en functioneringsgesprekken. Daarnaast voel je jezelf zekerder bij het aangaan van gesprekken, waardoor je er minder tegenop ziet.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag