Organiseren van leren

Zorg jij voor de opleidingen binnen jouw bedrijf? De VAPRO Trainingen geven je de handvatten om het nog professioneler aan te pakken

Met de Trainingen Organiseren van Leren verhoog je de kwaliteit en inzetbaarheid van je medewerkers. In onze trainingen krijg je praktisch inzicht in hoe je het leervermogen van je organisatie kunt vergroten.

Onze trainingen

Verhoog de kwaliteit van inzetbaarheid van je medewerkers met onze trainingen

Jezelf voortdurend persoonlijk en vakmatig blijven ontwikkelen. Veel van je medewerkers willen dit graag. Weet je wat ze willen leren en wat het niveau van je medewerkers nu is? Met de VAPRO Trainingen leer je de vraag naar kennis en vaardigheden invullen en krijg je inzicht in het bestaande opleidingsniveau binnen je organisatie.

Zo kun je inspelen op het behoud en de verbetering van kwaliteit en inzetbaarheid van al je werknemers. Hiertoe behoort een keur aan cursussen en opleidingen als het gaat om de ontwikkeling van mensen.

De modules van Organiseren van Leren

We bieden verschillende modules waarin specifieke onderwerpen aan bod komen. Deze helpen je om te begrijpen wat mensen nodig hebben om beter te functioneren. Zo krijg jij duidelijk wat er nodig is voor een beter rendement op de werkplek en binnen de organisatie.

Je ontdekt hoe je je organisatie als vertrekpunt neemt en je leert te kijken naar de uitgangspunten van individuen. Je krijgt inzicht in het opstellen van een strategisch opleidingsbeleid en in de organisatie van de inzetbaarheid. Na onze trainingen weet je hoe je de leeromgeving in kaart kunt brengen, de diverse opleidingen analyseert en hoe je budgetten en plannen het best ontwikkelt.

Je krijgt praktische kennis die je meteen in de praktijk kunt gebruiken zodat je een maximaal leereffect kunt bereiken. Aan de hand van eigen cases en leeropdrachten krijg je direct inzicht, kennis en vaardigheden.

VAPRO Trainingen: Organiseren van Leren

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat VAPRO Trainingen voor jou kan betekenen? Speciaal voor ambitieuze opleidingsmanagers, trainers en procesoperators heeft VAPRO Trainingen een praktijkgericht pakket ontwikkeld.

We onderscheiden leerprogramma’s voor de Opleidingscoordinator, HRD adviseur, trainer, leerstofontwikkelaar en begeleider.

De Opleidingscoordinator heeft vooral een rol bij het analyseren van de opleidingsvraag. Het adviseren hoe de leerinterventie impact kan hebben op de werkplek en het adviseren welke leervorm er past bij de leernoodzaak en het aangeven of het wel / niet ingekocht moet worden.

De HRD Adviseur zal vooral betrokken zijn bij het inwilligen van opleidingsaanvragen. Daarbij is het handig om ook te kunnen bepalen of een cursus inkoopt of niet.

De Trainer kan betrokken zijn bij interne opleidingsaanvragen. Daarbij moet hij / zij de juiste vragen kunnen stellen over de noodzaak en de diepgang van onderwerpen. Op basis van een analyse zal de trainer een cursus ontwikkelen en verzorgen. Om meer diepgang te krijgen kan de trainer ook de breinleerprincipes benutten in zijn trainingen, opdrachten en toetsen.

De Leerstofontwikkelaar ontwikkelt vanuit zijn inhoudelijke kennis leermiddelen, handleidingen, procedures en / of instructies. Eventueel heeft hij / zij een rol bij het ontwikkelen van trainingen of praktijkopdrachten en praktijktoetsen.

De Mentor / Praktijkbegeleider begeleidt een (nieuwe) medewerker of stagiair tijdens een leertraject. Daarvan moet hij / zij een aantal vaardigheden beheersen zoals vraag en gesprek technieken.