Qolortech over VAPRO: De kennis en ervaring van VAPRO heeft onze manier van werken verbeterd.

De ontwikkeling van een maatwerk opleiding niveau A voor Qolortech.

QolorTech BV ontwikkelt én produceert masterbatches voor de kunststofindustrie. Deze masterbatches worden toegepast in uiteenlopende producten binnen tal van eindmarkten zoals gasbuizen, bloempotten, kratten en dashboards. Masterbatches zijn toepasbaar in vele gangbare productieprocessen, zoals spuitgieten en extruderen.

De overgang van het bijna ambachtelijk produceren naar complexe technieken en besturingen vraagt om een andere manier van werken. Samen met VAPRO hebben we hiervoor een maatwerk opleiding niveau A opgezet. Alle operators hebben of gaan deze opleiding volgen. Hierdoor is er meer stabiliteit gekomen in de productie en dit heeft geleid tot minder afkeur. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het aantal klachten die productie gerelateerd zijn, deze zijn van 60% gedaald naar 40% van het totaal aantal klachten.

Ook wordt er veel geïnvesteerd in onze operators. Dit doen we vanwege drie belangrijke redenen:

· Onze processen worden complexer.
· De eisen aan onze producten worden hoger.
· Als waardering voor onze operators.

De kennis en ervaring van VAPRO heeft onze manier van werken verbeterd. Niet alleen wat betreft de manier van produceren maar ook op het gebied van veilig- en milieubewust werken. Aan deze samenwerking blijven we graag vasthouden omdat we nog verder willen groeien en verbeteren.