De experts van VAPRO Trainingen

De trainers van VAPRO Trainingen kennen de praktijkomgeving van de industrie als geen ander. Ze spreken de taal van de productie.

De experts van VAPRO Trainingen

De trainers van VAPRO Trainingen kennen de praktijkomgeving van de industrie als geen ander. Ze spreken de taal van de productie, kennen de specifieke werkomstandigheden in de industrie en nemen hun jarenlange ervaring mee naar de trainingen. Daardoor kunnen zij de lesstof direct aan de praktijk te koppelen en kunnen zich makkelijk inleven in de ervaringen van de deelnemers.

 • Jan Spier
  Jan Spier Manager VAPRO Trainingen

  Jan is leidinggevende van de afdeling trainingen. Ook geeft hij trainingen rondom de thema’s HRD & Personeelsontwikkeling. Hij verzorgt de leergangen Operationeel Management & Persoonlijk Leiderschap en Opleidingsmanagement. Daarnaast verzorgt Jan trainingen over het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken.

  • Michel Koppenaal
   Michel Koppenaal Trainer Operationeel Management, Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap, Veranderkunde, Teamontwikkeling en HRD

   Michel is specialist op het gebied van gedragsverandering, hetzij bij individuen, hetzij bij groepen of teams. Hij verzorgt de leergangen Praktisch Leidinggeven, Operationeel Management & Persoonlijk Leiderschap, Van Manager naar Leider, Strategisch Opleiden, Talent Management, Breinleren, Ontwikkeling Leercultuur, Motiveren, Train-de-Trainer

   Ook voert hij diverse maatwerktrajecten uit op het gebied van teamdevelopment, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling en biedt ondersteuning bij persoonlijke of professionele ontwikkeling door middel van coaching.

   • Larissa Saparow
    Larissa Saparow Trainer Begeleiden en Examineren, Didactiek & Praktisch leidinggeven

    Larissa verzorgt trainingen rondom thema’s als praktisch leidinggeven, excellente trainer en begeleiden en examineren. Zij voert leertrajecten uit op het gebied van instrueren op de werkplek, train de trainer, werkplekleren, motiveren, slimleren, toetsvragen ontwikkelen en het schrijven van handleidingen, procedures en werkinstructies. Ook verzorgt zij de vaardighedentraining praktisch leidinggeven. Zij is hoofdtrainer van trainingen voor bedrijfsbegeleiders/ mentoren, -beoordelaars en – examinatoren/ assessoren gekoppeld aan een MBO Operator opleiding.

    Tot slot ondersteunt zij onze trainers bij het uitdenken en ontwikkelen van de trainingen.

    • Dirk de Knecht
     Dirk de Knecht Trainer Veiligheid, Duurzaamheid en Milieu

     Dirk verzorgt trainingen rondom de thema’s Veiligheid, Duurzaamheid en Milieu. Hij is opleider bij de leergang Middelbare Veiligheidskunde Industrie (MVK). Daarnaast voert hij leertrajecten uit op het gebied van Operationele Veiligheidskunde (OVK), Veiligheid voor de Industrie (VVI), safety leadership, ATEX voor operators, gevaarlijke stoffen en energiebesparing op de werkvloer.

     • Peter Gouweleeuw
      Peter Gouweleeuw Trainer Veiligheid technische opleidingen Elektrotechniek, Veiligheidskundige

      Peter verzorgt en ontwikkelt trainingen rondom STIPEL certificatie, NEN3140, NEN3840 en STCW Hoogspanning in de Scheepvaart.

      Daarnaast vertegenwoordigt Peter VAPRO in NEN commissies en heeft zitting in NEC623.

      • Henri Beerda
       Henri Beerda Technisch trainer voor de kunststofverwerkende industrie

       Henri is technisch trainer voor de kunststofverwerkende industrie, voor onder andere de technieken Filmgieten, Thermovormen, Spuitgieten, Extruderen, Extrusieblazen en  Composietentechnologie. Verder houdt Henri zich bezig met proces- en productoptimalisatie op de werkvloer volgens verschillende Lean Six Sigma methodieken om samen met de opdrachtgever te komen tot een geoptimaliseerd product of proces. Henri verzorgt ook maatwerktrainingen voor de verfindustrie waardoor deelnemers worden geschoold tot VVVF-verfvakman.

       • Jaap den Braber
        Jaap den Braber Trainer Veiligheid

        Chemisch technoloog, hoger veiligheidskundige en docent, allrounder met ruim 30 jaar praktijkervaring.

        Jaap geeft o.a veiligheidstrainingen MVK/OVK en veiligheidstrainingen voor TOA’s.

        • Dennis Margaroli
         Dennis Margaroli Trainer Veiligheid en Procesoptimalisatie

         Dennis verzorgt trainingen rondom de thema’s Veiligheid en Procesoptimalisatie. Hij voert leertrajecten uit op het gebied van Storing zoeken, Procesoptimalisatie (5-S, SMED, verliezen, etc.), ATEX voor operators, LOTOTO, GHS/ CLP en Omgaan met gevaarlijke stoffen op scholen alsmede de werkvloer.

         • Andries de Boer
          Andries de Boer Trainer werkplekopleidingen, storingzoeken en procesbeheersing

          Andries verzorgt trainingen op het gebied van storingzoeken en procestechniek. Daarnaast ontwikkelt hij trainingen op het gebied van werkplekleren. Hierin staan onderwijskundige onderwerpen centraal die bedrijven helpt hun leercultuur te versterken.

          • Anke Helder
           Anke Helder Trainer

           Anke verzorgt o.a. trainingen rondom de thema’s communiceren en operationeel management.

           Zij voert trainingen uit op het gebied van Operationeel Management & Persoonlijk Leiderschap, Effectief communiceren, Functioneringsgesprekken voeren en het trainen van Bedrijfsbegeleider, -beoordelaar en -examinator.

            

           • Wim Lucassen
            Wim Lucassen Trainer procestechniek en veiligheid

            Wim verzorgt trainingen op het gebied van procestechniek, exacte vakken, veiligheid en het begeleiden en beoordelen. Zelf begeleidt hij deelnemers op afstand, voert beoordelingen uit in de vorm van deelnemersanalyses, meesterproeven en intredetoetsen. Daarnaast voert hij trajecten uit om organisaties te helpen bij het ontwikkelen van leren op de werkplek.

            • Danny Claes
             Danny Claes Trainer procestechniek

             Danny verzorgt trainingen over procesvoering en procestechnische aspecten. Specifieke ervaring heeft Danny in de chemische sector, de energiesector, de milieusector, de voedingsindustrie en de glasindustrie.

             • Bart van de Laar
              Bart van de Laar Consultant & Trainer in de maak- en procesindustrie

              Bart verzorgt vooral trainingen gericht op de werkplek van de operator. Dit vanuit de gedachte van het lerend veranderen van operators en de organisatie. Met zijn achtergrond engineer chemische technologie aangevuld met het pedagogisch didactisch getuigschrift en jarenlange praktische ervaring geeft hij training en ondersteuning. Dit niet alleen puur vanuit de theorie maar ook het toepassen van SMED, 5S of Storing zoeken op de werkplek. Ook wordt Bart ingezet voor trainingen op het gebied van veiligheid en het afnemen van assessments.

              • Carlo Moors
               Carlo Moors Trainer Procesoptimalisatie en Veiligheid

               Carlo verzorgt trainingen rondom de thema’s continu verbeteren en veiligheid. Daarnaast voert hij leertrajecten uit op het gebied van procesverbetering zoals 5S, SMED, TPM, KAIZEN en veiligheid.