VAPRO aanwezig op TOA congres in Deventer

Op 26 november vond het jaarlijkse congres voor Technisch Onderwijs Assistenten (TOA) plaats in de Saxion Hogeschool in Deventer.

VAPRO was uitgenodigd door de organisator van dit evenement, de NVON, om deel te nemen aan de bedrijvenmarkt in de grote aula van de Hogeschool, samen met 19 andere bedrijven. Waarom was VAPRO hier aanwezig, zult u zich misschien afvragen.

VAPRO heeft een workshop op het gebied van werken met gevaarlijke stoffen en het nieuwe systeem omtrent de etikettering van deze chemische stoffen en mengsels (GHS/CLP) ontwikkeld voor de TOA’s. Deze workshop blijkt aan een grote vraag te voldoen: in 2015 hebben meer dan 240 TOA’s deze workshop bijgewoond. Uit de resultaten van een enquête die VAPRO onder de TOA’s heeft afgenomen blijkt dat er behoefte is aan een verdiepende workshop over de gevaarlijke stoffen en over het veilig voorbereiden van proeven. Op basis hiervan heeft VAPRO twee nieuwe workshops ontwikkeld, die tijdens het TOA-congres geïntroduceerd zijn. Voor meer informatie over de nieuwe verdiepende workshop over gevaarlijke stoffen, de workshop ‘Toepassen en Implementatie GHS/CLP’ en over de workshop ‘Veilig voorbereiden van proeven in het onderwijs’. In november 2016 zijn we weer aanwezig bij het TOA congres, dat dan in Zwolle zal plaatsvinden.