Uitgelicht: Succesvol afgeronde leergang Opleidingsmanagement

“Hoe heb ik met minder budget meer weten te bereiken?”

Dat was de rode draad van de laatste dag van de succesvolle leergang Opleidingsmanagement 2012-2013. Als afsluiting van de leergang gaven alle deelnemers een presentatie over hun leereffecten en hoe zij die nieuwe kennis hebben toegepast in de projecten die zij uitvoeren. Veel aandacht was besteed aan de presentaties. Deelnemers probeerden de principes van breinleren erin te verwerken en kwamen met prezi en powerpoint presentaties waarin een minimum aan tekst aangevuld werd met versterkende foto’s. Hierdoor kregen de eerste maar ook de laatste deelnemer de volle aandacht!

Met veel enthousiasme kregen we te horen hoe deelnemers door de leergang zich ontwikkeld hebben van (praktijk)opleider naar strategisch meedenker. In veel gevallen blijkt dat het leren werken met het 8-velden model van Joseph Kessels en het toepassen van de vijf evaluatie niveaus van Phillips/Kirkpatrick enorm helpt om trainingen doelmatiger te krijgen en opleidingsbudgetten veel beter te besteden.

Henk van der Belt, opleidingsfunctionaris bij Akzo Nobel / Delesto B.V. wist het effect van de leergang opleidingsmanagement goed samen te vatten: “Geen cursus meegemaakt die zoveel rendement heeft als deze!”.

Met de afsluiting van deze leergang is het doel ervan weer een stuk dichterbij gekomen. De 12 gecertificeerde opleidingsfunctionarisessen zijn beter in staat om de organisatiedoelstellingen te bereiken door medewerkers doelgericht te ontwikkelen!

Meer weten over de leergang Opleidingsmanagement?
Hier vind je meer informatie over de leergang Opleidingsmanagement of neem voor vragen contact op via trainingen@vapro.nl.