Opleiding REWIC WTK vanaf 2019/2020 deels vergoed en met volwaardig mbo-diploma

Ben je werkzaam in de energie- of afvalbranche en volg jij — of een van je medewerkers — in 2019/2020 de opleiding werktuigkundige (WTK)? Dan hebben we goed nieuws, want de REWIC -opleiding WTK wordt vanaf volgend jaar voor een groot deel vergoed. Gelijktijdig behaal je bij deze opleiding een mbo WEB 4-diploma. Dat maakt het volgen van deze opleiding dus nog veel aantrekkelijker.

Steeds meer mensen volgen opleiding Werktuigkundige (WTK)
Er is een duidelijke toename te zien in het aantal mensen die de opleiding Werktuigkundige (WTK) of Hoofdwerktuigkundige (HWTK) volgen. Wil je zelf ook graag werken als werktuigkundige in een energiecentrale? Dan is een diploma Werktuigkundige over het algemeen vereist.

De REWIC-opleiding Werktuigkundige (WTK, voorheen WIC-A) is een door de energie- en afvalbranche erkende opleiding op mbo niveau 4 (volledig mbo). Door de nieuwe vergoeding wordt het volgen van deze opleiding nog veel aantrekkelijker. Geïnteresseerd? Vraag dan direct vrijblijvend een brochure aan.

Werken als werktuigkundige in de praktijk
De opleiding Werktuigkundige is geschikt voor iedereen die werkt als productietechnicus in een elektriciteitscentrale, of al deels op een andere manier over de benodigde kennis beschikt. Als werktuigkundige ben je bij veel installaties meestal direct verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering met ketel- en turbine-installaties. Bij meer uitgebreide installaties assisteer je de hoofdwerktuigkundige/teamleider bij de centrale bediening van de installaties. Een uitdagend beroep met mooie verantwoordelijkheden dus!

Opleiding Werktuigkundige brochure aanvragen?
De REWIC WTK opleiding wordt uitgevoerd onder meer uitgevoerd door VAPRO. Alle VAPRO-trainingen en brancheopleidingen zijn geschikt voor iedereen die op een praktijk gerichte manier bestaande vaardigheden wil verbreden of zich vakinhoudelijk wil verdiepen. Actueel, praktisch en verzorgd door mensen die volledig vertrouwd zijn met de werkomgeving.

Ben je benieuwd naar de inhoud en de verschillende modules die horen bij de opleiding Werktuigkundige? Bekijk dan het programma, of vraag de brochure aan.