Nooit klaar met leren

Een diploma van tien jaar geleden biedt geen garantie voor de toekomst. Daarom is opleiden zo hard nodig. We praatten erover bij twee bedrijven: 1) bij DSM en 2) bij Assa Abloy. ‘Je kunt niet alle kennis zelf vergaren.’ Henk Bijl is teamleider bij DSM in Emmen en haalde onlangs zijn VAPRO C. Bijzonder is dat hij inmiddels 62 is. Waarom dan tóch weer met de neus in de boeken? Henk: “Als je bedrijf je de kans geeft een opleiding te volgen, dan moet je deze met beide handen aangrijpen. Bij DSM is dat sowieso geen probleem, maar VAPRO C mogen volgen, is wel een hele mooie gelegenheid. Het inspireert ook mijn collega’s om hetzelfde te doen en meer uit zichzelf te halen.”

Meer kansen

De opleiding volgde Henk in het kader van een opleidings- programma dat DSM heeft opgezet. “De meeste collega’s hebben al VAPRO B. Prima, want de praktijk wijst uit je in de procestechniek met dit diploma meer kans maakt op een goede baan. Binnen DSM is voortdurende bijscholing bovendien noodzakelijk. De ontwikkelingen in de proces- techniek gaan snel, zeker op het vlak van automatisering. Die kennis kun je niet zelf vergaren.”

Scriptie

Henk rondde zijn opleiding voor VAPRO C af met een scriptie. “Ik onderzocht de extruders waarmee we granulaat maken. Door langere tijd te meten aan de wormen die we regelmatig uitwisselen, heb ik een verband kunnen leggen tussen slijtage en een teruglopende output van de machine. Dankzij mijn conclusies vervangen we de wormen nu eerder, waardoor de output netjes op peil blijft. Mijn diploma leverde DSM dus meteen al geld op! Uit mijn onderzoek bleek ook dat directe actie bij problemen winstderving voorkomt. Daarom is er nu 24/7 ondersteuning van een procesingenieur. Voorheen was dat alleen tijdens kantooruren.”

Assa Abloy (Heerhugowaard) is producent van deurpanelen. Het bedrijf investeert in duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Teamleider Peter Hoekstra (r) en operator Reinier van Kalsbeek (l) vertellen waarom.

Peter: “We vinden het noodzakelijk om onze mensen op te leiden, zodat hun inzetbaarheid ook op lange termijn is gegarandeerd. Daarom hebben we drie gemotiveerde collega’s geselecteerd, die gestart zijn met VAPRO A en na twee jaar glansrijk zijn geslaagd.”

Reinier: “Daar ben ik er één van. Ik vind VAPRO A vooral belangrijk voor mezelf. Voor nu, maar zeker voor de toekomst. Ik ben met dit diploma meer waard op de arbeidsmarkt.”

Peter: “Doordat VAPRO A diep ingaat op de technische aspecten, gaan de operators anders met onze machines om. Ze begrijpen nu tot in detail hoe de lijnen functioneren. Bovendien hebben ze veel geleerd over de gevaarlijke stoffen waarmee ze werken.”

Reinier: “En dat maakt de procedures rondom handling en opslag opeens veel duidelijker! Ik sta klaar om te starten met VAPRO B als ik hiervoor de mogelijkheid krijg. En wie weet in de toekomst ook C.”