Opleidingscoördinator

Training

Het zwaartepunt van activiteiten van de opleidingscoördinator bevinden zich met name op tactisch  vlak. In een aantal gevallen heeft de opleidingscoördinator ook taken op operationeel gebied.

Het werkgebied van de opleidingscoördinator kan dus breed zijn. In de functie cyclus ‘opleidingscoördinator’ vind je de onderdelen die de kern van de functie raken. Afhankelijk van de invulling van de functie in je eigen organisatie kan je het pakket aan trainingen hierop aanpassen.

Een belangrijke toegevoegde waarde van de opleidingscoördinator is te vinden in de kwaliteit van de keuzes die gemaakt worden. Welke interventies gaan ons daadwerkelijk helpen om de doelstellingen te gaan halen? Welke aanvullende acties zijn er verder nodig om het geleerde goed te kunnen vertalen naar de werkplek zodat er aantoonbaar verschil is? Je krijgt de handvatten om een gewaarde gesprekspartner te zijn van MT, afdelings- of teamleiders en medewerkers. Door jouw inbreng wordt het opleidingsbudget aantoonbaar ondersteunend aan het behalen van organisatiedoelstellingen. Het zwaartepunt van activiteiten verschuiven van reactief naar proactief. In dit leerprogramma staan je eigen leerwensen centraal. Er is voldoende ruimte in de invulling om aan te laten sluiten op individuele leerwensen en uw uitdagingen uit de werkpraktijk.

Voor wie?

Dit leerprogramma is samengesteld vanuit het gemiddelde behoeften profiel van Opleidingscoördinatoren.

Waarom kiezen voor VAPRO?

 • De beste trainers: Ruim 65 jaar ervaring
 • Klassikale trainingen: Op landelijk niveau
 • Praktijk en theorie: Direct je kennis in de praktijk brengen

Startdata en locaties

Datum Locatie
donderdag
12-09-2019
Regio Utrecht Inschrijven

Aanvullende informatie

Dit leerprogramma is zowel beschikbaar als Open Inschrijving danwel InCompany, voor de kosten van de InCompany training geven we graag een vrijblijvende prijsopgave. Neem hiervoor contact met ons op via: trainingen@vapro.nl

Resultaat

Na het volgen van dit leerprogramma ken je alle relevante zaken rondom de functie van Opleidingscoördinator. Per training binnen dit leerprogramma kun je de volgende resultaten verwachten:

Een opleidingshuis dat staat als een huis
Je hebt handvatten om het functiehuis op te zetten aan de hand van de structuurorganisatie. Daarbij maak je een opzet van een opleidingshuis van begin tot doorstroom.

Analyse van de opleidingsvraag
Na deze training weet je hoe je de opleidingsvraag vanuit een team, afdeling of vanuit individu kan omzetten naar het selecteren of organiseren van de juiste maatregelen. Passend bij het opleidingsbudget.

Cursus inkopen of zelf doen?

Na deze training heb je inzicht in de eisen die aan dienstverleners gesteld (kunnen) worden, heb je inzicht in de totale kostenpost van een of enkele opleidingstrajecten en weet je hoe je deze moet gebruiken om tot een juiste keuze te komen om diensten wel of niet in te moeten kopen.

Welke leervorm past bij mijn organisatie? 
Je hebt een goed beeld van werkplekleren en je bent  in staat om werkplekleren optimaal in het opleidingssysteem in te bouwen of te verbeteren. Je bent in staat om verschillende werkvormen van werkplekleren toe te passen. Door het verbeteren van bijvoorbeeld de transfer van leren zal de effectiviteit van de opleiding toenemen. Ook heb je gekeken naar de mogelijkheden van e-learning.

Wat zeggen klanten over ons

 • “Goede aansluiting bij mijn functie. Zeer tevreden over het resultaat. Ik kan deze kennis direct in de praktijk toepassen.”

  Piet Westenberg
  Piet Westenberg Production Superintendent
 • “Ik ben tevreden over VAPRO. Ik kon de theorie goed in de praktijk toepassen. Daarnaast begrijp ik mijn organisatie nog beter.”

  Roemer Schultz
  Roemer Schultz Projectleider

Vragen over je training of trainingsadvies op maat?

Heb je een vraag over onze trainingen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Stel hier je vraag