Brancheopleidingen Elektriciteit en warmte - VAPRO Trainingen

Cursussen

REWIC biedt naast de opleidingen en modules ook losse cursussen aan, die door technici met praktijkervaring via zelfstudie kunnen worden gevolgd. De cursussen worden meestal door het bedrijf zelf georganiseerd en worden door REWIC erkend en gecertificeerd.

Inschrijven
Wil je je inschrijven voor een cursus? Ga dan naar onze inschrijfpagina.

Aanbod
REWIC biedt de volgende cursussen aan:

Cursus Kolenstoken
Deze specialisatie omvat de specifieke aspecten van een kolencentrale: kolenwinning en opslag, soorten kolen, monstername en analyse, kolenmolens, onderhoud, soorten branders, NOx-reductie, rookgasontzwaveling, gips.

Cursus Proces- en installaties van warmte-krachtkoppeling
De cursus proces- en installaties van warmte-krachtkoppeling is opgezet in samenwerking met de Hogeschool Zeeland en omvat de onderwerpen; voordelen van warmte-krachtkoppeling (WKK), thermodynamische achtergronden van het WKK-proces, uitvoeringsvormen van warmte-krachtinstallaties, toepassing van de gasturbine in WKK-installaties, gasturbinetheorie en praktijk, emissiebeperkende maatregelen, onderhoudsaspecten, de afgassenketel, berekeningen aan afgassenketels, pinchpoint en approach, stadsverwarmingssystemen, leidingisolatie, inzet van boosterpompen, drukdiagrammen, berekeningen aan stadsverwarmingsinstallaties en ter afsluiting de toepassing van kleinschalige WKK-installaties en warmtepompen.

Cursus Rookgasreiniging
De module rookgasreiniging wordt ingevuld met het boek Rookgasreiniging Thermische afvalverwerking, een uitgave van Martech Bedrijfsopleidingen. U maakt kennis met het E-Filter, de sproeidroger, het doekenfilter, rookgas-wassing, wastrap conventionele centrale, stikstofdioxiden, afvalwater-behandeling, dual alkali, dioxinen en furanen, kwik, terugwinning van warmte, chemicaliën en restproducten.

Het gebruikte studiemateriaal is verkrijgbaar via Martech Bedrijfopleidingen te Hoofdplaat (www.martechopleidingen.nl). In principe wordt deze module door Martech alleen als klassikaal onderwijs aangeboden, meestal in de vorm van een in-company training.

Meer informatie:
Heb je een vraag of wens je meer informatie, neem dan contact op met het REWIC secretariaat via 070 3378 326 of info@rewic.nl

Meer informatie

Heeft u interesse in een training of wilt u meer informatie? Stuur een mail of bel naar:

+31 70 33 78 301 Direct inschrijven Informatie aanvragen VAPRO opleidingen E-learning
Divide Internetoplossingen